Yozgat Haber
HV
28 MART Perşembe 12:54

Yeni nesil duraklar Bisiklet Şehri’ne çok yakışacak

Büyükşehir Belediyesi ‘Bisiklet Şehri’ sloganıyla şehirde bisiklet kullanımını artıracak çalışmaları hayata geçiriyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-11-2022 14:05   Güncelleme : 20-11-2022 14:05
Yeni nesil duraklar Bisiklet Şehri’ne çok yakışacak

Bu kapsamda şehir genelinde 100 yeni nesil bisiklet durağı kullanıma alınacak. Bunlardan biri ise Vagon Kıraathanesi önünde kuruldu denildi.

Büyükşehir Belediyesi ‘Bisiklet Şehri Sakarya’ iddiasını uluslararası turnuvalara, şampiyonalara ev sahipliği yapmakla beraber vatandaşların bisiklet kullanımına özendirmek için yürüttüğü çalışmalarla da sürdürüyor.

Konuyla ilgili Gençlik Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Şehrimizde bisikletli ulaşımın yaygınlaştırılmasını çok önemsiyor, bu konuda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Şehrimizde yeni bisiklet yolları yaparak bisiklet yolu ağını genişletiyor, bisiklet yollarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın standartlarına uygun hale getiriyor, Akıllı Bisiklet Sistemi olan SAKBİS ile binlerce vatandaşımızın Sakarya’yı keşfetmenin ve spor yapmanın ayrıcalığını yaşamasına imkân sağlıyoruz. Bu kapsamda son olarak şehrin muhtelif yerlerine yeni tip bisiklet durağı montajlarını gerçekleştiriyoruz. Mevcut durakların üzerinde yaptığımız iyileştirmelerle güvenlik ve kapasite alanlarını yükselttik. Yılın sonuna kadar yeni tip durak sayımızı 100’e ulaştıracağız. Eski durakları bakımdan geçilerek ihtiyaç olan yerlere montajını sağlayacağız. Bisiklet Şehri Sakarya’ya hayırlı olsun” denildi.

AdminAdmin

YORUMLAR