Yozgat Haber
HV
28 MART Perşembe 19:10

Üreten Kadınlar Festivali Tuzla’da Başladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-04-2023 23:19   Güncelleme : 17-04-2023 23:19
Üreten Kadınlar Festivali Tuzla’da Başladı

Tuzla Belediyesi, el emeği ürünlerini kendi markası altında üreten kadınlara özel bir festival düzenledi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı iş birliğinde düzenlenen festivalde elbiseden çantaya, gıda ürünlerinden aksesuar ürünlerine kadar kadın girişimcilerin ürettiği ürünler satılacak. Satılacak ürünlerden elde edilecek gelirlerin bir kısmı depremzede ailelere gönderilecek. Festivalin açılışında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Gerçekten kadınlarımız bu işi biliyorlar. Onlar toplumun her noktasında, nerede olursalar o işin daha da güzelleştiğini bir kez daha gördük. Tebrik ediyorum. Bütün katılan kadınlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın destekleri ile el emeği ürünlerini kendi markası altında üretmek isteyen kadınlar destekleniyorlar. Çeşitli eğitimlerin ardından girişimci kadınlar kendi markasını kurarak sadece yurt içi değil yurt dışına da ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bu kapsamda yapılan çalışmalar Üreten Kadınlar Festivali’nde taçlandırılıyor. Yeteneklerini keşfederek kendi markasını kurmuş kadın üreticiler düzenlenen festivalde elbiseden çantaya, gıda ürünlerinden aksesuar gibi ürünleri satıyorlar. 20 Nisan tarihine kadar Tuzla Marina’da açık olacak festivalden elde edilecek gelir, depremzede ailelere ulaştırılacak. Festivalin için düzenlenen açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eşi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Av. Talha Tayfur katıldı. Başkan Yazıcı, kurdele kesiminin ardından stantları tek tek gezerek kadın girişimciler ile sohbet etti. 

“BÖYLESİNE BİR FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ” 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Üreten Kadınlar Festivali’ndeyiz. Burada gerçekten çok güzel hikayeler gördük. Muhteşem hikayeleri olan hiçbir şey yapmazken pandemi döneminde bir serüvene başlayan ya da hayatının belli bir noktasında resim ile tanışıp, bunu bir ürüne dönüştürüp onu hayata katan ve değer oluşturan kadınların hikayelerini gördük. Böylesine bir festivale ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Kadınlarımızın her zaman nezaket, letafet ve merhametinden bahsediyoruz. Burada üreten kadınların özellikle de bu yönünün de ortaya çıkması ile topluma büyük bir değer katıyorlar” dedi. 

“KADINLAR NEREDE OLSALAR O İŞİN DAHA DA GÜZELLEŞTİĞİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK” 

Başkan Yazıcı,”Emine Erdoğan hanımefendinin önderliğinde başlatılan sıfır atık ürünlerini de görebiliyoruz. Doğal ve evde sofralarımızın tadı olabilecek el emeği gıda ürünleri de var. Gerçekten kadınlarımız bu işi biliyorlar. Onlar toplumun her noktasında, nerede olursalar o işin daha da güzelleştiğini bir kez daha gördük. Tebrik ediyorum. Bütün katılan kadınlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

“ÜRETMEK KADINI GERÇEKTEN MUTLU EDİYOR” 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı,” Çok güzel hikayeler var burada. Mutlaka halkımızın mutlaka gelip görmesini isterim. Üretmek kadını gerçekten çok mutlu ediyor. Dik tutuyor. Biz de onların ürettiklerine Pazar bulmaya çalışıyoruz” dedi. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ise,” Tuzla Belediyemizin düzenlediği çok güzel bir etkinlikteyiz. Kadınlarımızın şefkat eli değmiş güzel bir proje. Bu projeye katkı sunan tüm kadın girişimcilere teşekkür ediyorum” dedi.

#ozelhaber

AdminAdmin

YORUMLAR