Yozgat Haber
HV
19 MART Salı 09:54

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı; “Bu yıl Tuzla kadar Kırıkhan’ın, İstanbul kadar Hatay’ın belediyesiyiz”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-03-2023 14:38   Güncelleme : 24-03-2023 14:38
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı; “Bu yıl Tuzla kadar Kırıkhan’ın, İstanbul kadar Hatay’ın belediyesiyiz”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, dayanışma, merhamet, kardeşlik ayı olan ve milyonlarca Müslümanın büyük bir heyecanla beklediği 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlaması nedeniyle tüm Müslüman aleminin bu özel ayını kutladı. Mesajında Kahramanmaraş ve Hatay depremleriyle sarsıldıklarını ifade eden Başkan Yazıcı, “Kardeşlerimiz için tek yürek olduğumuz, canımızla, malımızla, kanımızla kardeşimizin imdadına koştuğumuz günler yaşıyoruz. Ramazan’da gökyüzüne açılan ellerimizle sabır, metanet, iyileşme niyaz edeceğiz. Mali ibadetlerimizi yaralarımızı sarmak için seferber edeceğiz” dedi. 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bugün başlayan 11 ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla tüm Müslüman aleminin mübarek ayını kutlayan bir mesaj yayımladı. Başkan Yazıcı mesajında, Ramazan ayında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaraları sarmaya Ramazan ayında da devam edeceklerini belirtti. 

“BİZ HER İNSANIN DERDİNİ KENDİNE DERT BİLENLERİN ÇOCUKLARIYIZ” 

Herkesin Ramazan ayınızı tebrik eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mesajında şunları ifade etti. “Biliyorsunuz, bizi biz yapan zamanlar var. Ramazan; bedenimizle, ruhumuzla, malımızla bizliğimizin sınandığı bir zaman. Biz, medeniyetiz. Biz, merhamet pınarlarıyız. Biz, ahilerin, dervişlerin, her insanın derdini kendine dert bilenlerin çocuklarıyız. İkramla, dayanışmayla, sadaka, infak ve zekatla, hayata nakış atanlarız. Hamlıktan tamlığa varmaya çalışan yolcularız” dedi. 

“MALİ İBADETLERİMİZİ YARALARIMIZI SARMAK İÇİN SEFERBER EDECEĞİZ” 

Ramazan ayının bir taraftan da sabır ve dayanışma ayı olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Bizim ellerde Ramazan, sabır ve dayanışmanın adıdır. İçinde bin aydan daha hayırlı bildiğimiz Kadir Gecesi’ni saklayan bu kutsal ayı, bu yıl buruk karşılıyoruz. Milletçe, Kahramanmaraş ve Hatay depremleriyle sarsıldık. Kardeşlerimiz için tek yürek olduğumuz, canımızla, malımızla, kanımızla kardeşimizin imdadına koştuğumuz günler yaşıyoruz. Ramazan’da gökyüzüne açılan ellerimizle sabır, metanet, iyileşme niyaz edeceğiz. Mali ibadetlerimizi yaralarımızı sarmak için seferber edeceğiz.” dedi. 

“BU YIL TUZLA KADAR KIRIKHAN’IN, İSTANBUL KADAR HATAY’IN BELEDİYESİYİZ” 

Başkan Yazıcı, “Bu yıl Tuzla kadar Kırıkhan’ın, İstanbul kadar Hatay’ın belediyesiyiz. Hem Tuzla’da iftar çadırı kuracak, Hem de Kırıkhan’daki aşevimizde iftar ve sahur ikram edeceğiz. Çadırlarda, konteyner kentlerde, misafirhanelerde olan depremzedelerle iftarı, teravihi, sahuru birlikte yaşayacağız. Kültür etkinliklerimizle başta çocuklarımız, depremzede kardeşlerimizin yanında olacağız. Onları hiç yalnız bırakmadık, İnşallah yalnız bırakmayacağız. Biz olmayı daha derinden yaşayacak İnşallah bayrama varacağız. Ramazan, kendisinden beklediklerimizle hayırla, bereketle, dayanışmayla gelsin, Acılarımızı teskin eden bir merhem olsun. Hayırlı Ramazanlar” dedi.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR