Yozgat Haber
HV
28 MART Perşembe 18:07

İYİ Partili Kabukcuoğlu: Sağlık sektörü ranta kurban ediliyor

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, vatandaşların devlet hastanelerinden randevu almakta zorlandığına dikkati çekerek, "Maddi durumu yerinde olanlar, özel hastanelerde sorunlarını çözüyor" dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 14-03-2023 13:51   Güncelleme : 14-03-2023 13:51
İYİ Partili Kabukcuoğlu: Sağlık sektörü ranta kurban ediliyor

 İYİ Parti’li Kabukcuoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin, sağlık sektörünü ranta kurban ettiğini savundu.

Hükümetin sağlık sektörüne, şehir hastaneleri penceresinden; sadece para gözüyle baktığını öne süren Kabukcuoğlu, ″Vatandaşlarımız, devlet hastanelerinden randevu almakta zorlanıyor. Maddi durumu yerinde olanlar, özel hastanelerde sorunlarını çözüyor. Türk hekimleri 5 dakika ara ile hasta muayene ederek dünya rekoruna koşuyor. AK Parti ile uygulamaya konulan performans sistemi tıpta kaliteyi bitirmiştir. Yapılan sağlık hizmetlerinin kalite değerlendirmesi yoktur. Randevu alamayan, tahlil sonuçları için hekime ulaşamayan, hastanelerdeki aşırı kalabalık nedeniyle canı burnuna gelen hasta ve yakınları geriliyor. Bu olumsuzlukların doğurduğu gerilim ve şiddetin hedefi ise sağlık personeli oluyor. AK Parti, toplumu ve sağlık personelini şiddetle tanıştırmıştır. AK Parti hükümetleri gereğini yapmayarak, kısmen sağlıkta şiddetin ortağı olmuştur. Hükümet, diğer devlet kurumlarına gösterdiği ilgiyi sağlık personeline göstermiyor″ diye konuştu.

Kabukcuoğlu, Türkiye'de sağlık personeline ödenen maaşın gelişmiş ülkelerle kıyaslanamayacak kadar düşük olduğunu, 10 sağlıkçıdan 9'unun borçla yaşadığını, 2019'da yüzde 70 olan sağlık çalışanlarının borçluluk oranının, bugün yüzde 92'ye kadar çıktığını savundu.

 

AdminAdmin

YORUMLAR