Yozgat Haber
HV
28 MART Perşembe 21:44

Çocukların Üzerinden Elinizi Çekin

CHP Adapazarı İlçe başkanı Füsun Çetin; İktidara Sesleniyoruz: Çocukların Üzerinden Elinizi Çekin! İktidara çağrı yapıyoruz: Kız çocuklarının eğitim hakkından mahrum edilmemesi için ‘eğitimde fırsat eşitliğini’ sağlayın.

SİYASET
Giriş Tarihi : 20-11-2022 14:55   Güncelleme : 20-11-2022 14:55
Çocukların Üzerinden Elinizi Çekin

Füsun Çetin açıklmasında şu söylere yer verdi.....

Çocuklar ve çocuk haklarına ilişkin düzenlemeler günlük ihtiyaçlara ve politikalara göre değil çocuğun yüksek yararını esas alan bütünlüklü bir politika içinde ele alınmalıdır. Çocuklar dahil hiç kimse renklerine, cinsiyetlerine, tabiiyetleri ve inançlarına göre farklı muameleye tabi tutulamaz. İşkence ve kötü muameleye maruz kalamaz. Yaşam hakları ellerinden alınamaz. Çocuklar hayatta kalmalı, özgürce yaşamalı ve gelişmelidir. Bunu sağlamak ise bizlerin ve tüm devletlerin görevidir.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı doğum istatistikleri verileri de bir utanç tablosunu açığa çıkarmıştır. Verilere göre; 7 bin 190 çocuğun doğum yaptığı kaydedilmiştir. Bunun 117’sini 15 yaş altı çocuklar; 7 bin 73’ünü ise 15-17 yaş grubu oluşturmuştur. 2001-2021 yılları arasında 15 yaş altı 20 bin 895 çocuğun doğum yaptığı kayıtlara geçmiştir. Son 20 yılda 15-17 yaş arası doğum yapan çocukların sayısı ise 548 bin 488 olmuştur. 
AKP’nin ülkeyi yönettiği 20 yılda ise en az 811 çocuk işçi çalışırken yaşamdan koptu.
İktidara Sesleniyoruz: 
Çocukların Üzerinden Elinizi Çekin!
İktidara çağrı yapıyoruz:
Kız çocuklarının eğitim hakkından mahrum edilmemesi için ‘eğitimde fırsat eşitliğini’ sağlayın.
Zorla evlendirilmelerin önünü açan, kız çocuklarının okullaşması önünde bir engele dönüşen 4+4+4 sistemini kaldırın.
Karma eğitimi tartışmaya açmayı aklınızdan bile geçirmeyin.
Çocuğa yönelik istismar suçlarında sanıkları iyi hal indirimi ile ödüllendirmeyin.
Ülkemizin en güvencesiz, korunmasız, sömürülen ve şiddete uğrayan kesimini oluşturan çocuk işçiliğine son verin.
Çocuk istismarını meşru kılacak tecavüzcüleri aklama yasasını önümüze getirmeye çalışmayın. Zorla evlendirilmelerde ‘çocuğun rızası’ anlayışından vazgeçin.
Uygulamalarınız, çocukları hayattan bir bir koparıyor...

Tüm çocukların eşit, özgür ve mutlu bir geleceğe sahip olabilmeleri için mücadelemiz her zaman devam edecektir.20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü tüm dünya çocuklarının eşit, adil bir dünyada yaşamasının hepimizin sorumluluğu olduğunu hatırladığımız gün olsun.

Hakkın, hukukun ve adaletin sağlanmadığı, çocukların yatağa aç girdiği, çocukların en temel haklarının istismar edildiği bu düzene son vermeye kararlıyız. Laiklikten uzak anlayışınız özellikle kız çocuklarının hayatını kâbusa çevirdi. Laikliği bu topraklarda demokrasi ile taçlandırmaya ant içtik.
Az kaldı! İlk seçimlerden sonra eşit, adil ve özgür bir geleceği çocuklara sunmak için geliyoruz.

AdminAdmin

YORUMLAR