Yozgat Haber
HV
28 MART Perşembe 20:03

ESENLER’DEN ACIYA GÖZYAŞI, YARAYA MERHEM

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-02-2023 14:42   Güncelleme : 11-02-2023 14:42
ESENLER’DEN ACIYA GÖZYAŞI, YARAYA MERHEM

Esenler’den deprem bölgesine yardım yağıyor. Felaketin ilk saatlerinden itibaren arama kurtarma çalışmalarına hız kesmeden devam eden Esenler Belediyesi, bölgede yaşanan barınma ihtiyacını gidermek için de çalışmalara başladı.

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede bulunan Esenler Belediyesi arama kurtarma ekibi ESKAT, arama kurtarma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. ESKAT, Adıyaman-Gölbaşı’nda AFAD ve diğer kurtarmak ekipleri ile birlikte çok sayıda depremzedeyi canlı olarak kurtardı. ESKAT, enkaz altında kalan bir kişiyi daha kurtarabilmek için canla başla çalışıyor. Esenler Belediyesi arama kurtarma ekibi AFAD’ın koordinasyonunda bölgedeki çalışmalarını sürdürecek.

Esenler Belediyesi bir taraftan arama kurtarma faaliyetlerini yoğun olarak sürdürülürken bir yandan da bölgede bundan sonra doğacak insani ihtiyaçlara dönük çözümler üretiyor. Bunların başında gelen barınma ihtiyacı için Esenler Belediyesi tarafından Adıman’ın Gölbaşı ilçesinde 1000 konteynerden oluşan bir kent kurulması için hazırlıklara başlandı. Altyapı çalışmalarına başlanan konteyner kentin kısa sürede kurulması için çalışmalar hızlandırıldı.

Zorlu hava şartlarıyla da mücadele eden depremzedelerin barınma ihtiyacının dışında beslenme sorununu çözmek için de uğraşan Esenler Belediyesi bölgede mobil ve sabit aşevlerinde her gün 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapıyor.  Aynı zamanda depremzedeler için 1000 metrekarelik bir alana çadır kuruluyor. 24 saat açık olacak ve taziye evi olarak da kullanılacak çadırda sıcak yemek, su, çay ve kahve ikramı yapılacak.

Esenler Belediyesi’nin koordinasyonunda başlatılan deprem bölgesine yardım kampanyası da Esenlerli hayırseverlerin müthiş desteğiyle devam ediyor. Depremin ilk gününden bugünü kadar Esenler’den 150 TIR yardım malzemesi bölgeye gönderildi. 150 bin battaniye, 25 bin ısıtıcı, 20 bin uyku seti, 70 bin giysi, 78 bin koli gıda, 7 tır su ve diğer her türlü insani yaşam malzemeleri TIR’lara yüklenerek deprem bölgesine gönderildi. Esenler’den yardımların sevkiyatı devam ediyor.

Deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulanlar arasında seyyar tuvalet ve duşlar da bulunuyor. Daha ziyade Adıyaman Gölbaşı’ndaki arama kurtarma ve lojistik çalışmalarına katılan Esenler Belediyesi seyyar tuvaletler ve duşları da bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkardı.

30 kişilik arama kurtarma personelinden zabıta ekiplerine, ihtiyaç ve gıda malzemesi dağıtım görevlilerinden teknik ekiplere, Esenlerli gönüllülere kadar deprem bölgesindeki çalışmalara yaklaşık 1000 kişi ile katkı sunduklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bugün kardeşliğimizi gösterme günüdür. Belediye olarak tüm mesai ve performansımızı deprem bölgesine yoğunlaştırdık. Amacımız bir fazla can kurtarmak ve depremin yaralarını en hızlı şekilde sarmak” dedi.

Bölgeye 150 TIR yardım malzemesi gönderilmesine rağmen Tekstilkent’teki birinci deponun dolduğunu ve Esenler Stadyumu otoparkını ikinci bir yardım malzemesi deposu ve lojistik merkezi haline getirdiklerini kaydeden Göksu, “Esenlerli hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun. Dayanışmanın ve hayırseverliğin en güzel örneklerini sergiliyorlar. Esenler’in dört bir köşesinde 7’den 70’e herkes yardım seferliğine katıldı ve adeta birbirleriyle yarışıyor.  Esenler halkının kadirşinaslığını bir kez daha gördük. Devlet yetkililerimiz tamam diyene kadar kampanyamız sürecek. Çünkü bu afetin yaralarını sarmak hiç de kolay olmayacak” şeklinde konuştu.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR